Sponsor een kerstpakket en help gezinnen in armoede

Ook in 2023 willen we in de wijken Spangen en Bospolder-Tussendijken in Rotterdam 550 kerstpakketten uitdelen aan gezinnen in armoede. Maak impact en sponsor een kerstpakket!

Maak deze Kerst 550x mooier

Verlicht deze Kerst het leven van gezinnen in armoede. Steun de kerstpakkettenactie van Geloven in de Wijk en help de armste gezinnen in Delfshaven aan een goedgevuld kerstpakket.

Yes! Het is gelukt! Met de steun van vele gevers kunnen we deze feestdagen 550 gezinnen in armoede blij maken met een prachtig kerstpakket. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen: jullie hebben het verschil gemaakt!

0

kerstpakketten

In de Rotterdamse wijken Spangen, Bospolder-Tussendijken en Oud-Mathenesse waar we actief zijn, is de armoede helaas maar al te zichtbaar. Meer dan 89.000 Rotterdammers hebben op dit moment niet genoeg inkomen om van rond te komen. Er is te weinig geld voor de boodschappen, om de energierekening en de huur te betalen. Dit gebrek aan financiële bestaanszekerheid veroorzaakt veel stress en leidt tot sociale onzekerheid als gevolg van gezondheidsklachten, het ontbreken van een sociaal netwerk, bureaucratische drempels en afhankelijkheid van een uitkering en toeslagen. Juist daarom willen we als stichting Geloven in de Wijk aanwezig zijn in de samenleving en naast de mensen staan.

Dit doen wij onder andere door onze weggeefwinkel Yess, waar we wekelijks 175+ gezinnen helpen met brood, groenten, fruit en andere levensmiddelen. Ook verzorgen we dagelijks op 16 scholen in Delfshaven gezond ontbijt en strijden tegen armoede onder kinderen. Zo werken we hard aan het bestrijden van armoede. Juist in de dure, donkere decembermaand is een goedgevuld kerstpakket een cadeau dat het leven van mensen in armoede lichter maakt.

Ander
TotalTotal Due Today Doneer

Wil je meer weten over wat we doen?

We zijn actief in de armste wijken van Rotterdam om samen met bewoners te werken aan meer leven in de wijk.

Zo bouwen we aan wijken waar bewoners elkaar ontmoeten, zien en helpen om te werken aan een betere toekomst, voor zichzelf en de hele wijk.